divendres, 11 de juliol del 2008

11 de juliol de 2008

Hola, avui pel matí ens hem alçat i hem anat al turó d’Injalak, un dels tres que envolten la comunitat i en el que l’equip de recerca que treballa aquí centra les seues investigacions.
Com acabe de dir, la comunitat està envoltada de tres turons i d’una zona de marjals que en l’estació humida creix fins a deixar aïllada la comunitat, i en la que hi ha milers d’animals, sobretot aus, però també es veuen bous salvatges i com no, molts cocodrils, dels que encara no n’he vist cap (estem a uns 150 metres de l’aigua). Entre les aus podem trobar tota classe de garses, cacatues i sobretot pelicans.
Doncs bé, aquest matí hem anat al turó d’Injalak i m’ha quedat flipant... és l’art més al·lucinant que he vist mai. Hi ha milers de figures, sobretot peixos i figures humanes, però també centenars d’altres com cocodrils, cangurs, éssers fantàstics, llangardaixos, aus... i moltes d’elles són policromes (en roig, groc i blanc) i d’unes dimensions considerables. A més, cronològicament deuen abraçar molts milers d’anys, ja que es poden veure des d’animals ja extingits fins a pintures fetes fa uns 100 anys.
El turó té centenars de balmes, unes petites i algunes més fondes (tipus cova) i en quasi totes hi podem trobar representacions artístiques, tot i que algunes balmes en tenen tantes que quasi no es veu la roca del fons, i de lluny és quasi com una gran taca que cobreix l’interior, però quan te n’apropes pots descobrir un dels arts més impressionants del planeta (per no dir el més impressionant).
Salut!