dimecres, 23 de juliol del 2008

Adelaida 23 de juliol de 2008

Hola a tothom... desprès de passar uns dies vertaderament interessants en l’extrem nord d’Austràlia ja estic a Adelaida (a l’extrem sud...). I això es nota... ahir pel matí estàvem a 37º, i avui pel matí quan hem arribat a Adelaida en feia 6º... és el que té passar de l’estació seca tropical a l’hivern de clima meditrerrani.
Doncs bé, tal i com us vaig dir hem estat uns dies en una zona costanera molt aïllada, amb una costa preciosa, plena de manglars, entre la desembocadura de dos rius i absolutament verge. El problema era el de sempre... que no ens podíem quasi ni apropar a la vora de la platja pels cocodrils... però tot i això, en les meues estones lliures he aprofitat per a pescar, això si, sempre ben apegat al cotxe no siga cas que tingués que pujar d’un bot...jeje.
A nivell arqueològic hem visitat alguns jaciments increïbles... és al·lucinant la quantitat de llocs arqueològics que hi ha en aquesta zona, et mareges només de pensar-ho.
Vam estar acampats en una mena de càmping que s’ha muntat un tipet, allí, enmig del no res. Dic càmping per dir alguna cosa, no us penseu que allò era Marina d’Or. Es tracta d’un home que ha llogat als aborígens de la zona un petit espai de bosc (al costat de la mar), s’ha muntat una estructura prefabricada per a viure ell, i ja està...jeje... tu vas i acampes a prop de l’estructura (per a tindre aigua...llum no n’hi ha).
La veritat és que és una experiència emocionant estar en llocs així, i es fa difícil d’explicar. Notes que estàs aïllat... el poble més proper està a més de 150 km (Jabiru) per pistes de terra i és una zona amb uns boscos preciosos, plens d’animals, sobretot aus, però també dingos, cavalls salvatges i cangurs, i amb una costa verge plena de peixos de tot tipus (i els habituals cocodrils, alguns de més de 6 metres!).
Us vaig a penjar algunes fotos, tot i que com us he dit, és difícil imaginar-s’ho si no estàs allí.
Salut!

Aquí us penje la imatge promesa d'un dels taurons grisos que vam pescar... no és tan gran com un blanc, ja ho sé, però haurieu d'haver vist les dents que tenia...

Aquí ens teniu a Ines i a mi en el lloc on ens quedàvem en la comunitat de Gunbalanya...

Aquesta és la carretera principal de la zona...és com una autopista comparada amb les habituals. Podeu veure al fons un dels cotxes que portàvem.


I aquesta dels llocs habituals pels que ens movíem tant per anar a la zona d'acampada com per arribar als jaciments...

Aquesta és la zona de manglars on vam anar a pescar.


I aquí teniu un de les meues captures...


I aquí amb un les "cranquets" que vam pescar i que ens va permetre fotre'ns un sopar només a base de crancs... i encara en van sobrar!

Aquí una imatge del tipus de bosc que hi ha en aquesta zona...els arbres són diverses varietats d'eucaliptus i com podeu veure també hi ha palmeres (la foto està feta des de dins d'una balma amb pintures rupestres).


Aquestes són dues imatges de les platges de la zona. Al fons podeu veure els boscos de manglars que ho envolten tot.