dimecres, 16 de juliol del 2008

Gunbalanya 16 de juliol de 2008

Hola, aquests dos darrers dies hem passat el dia al turó d’Injalak documentant art rupestre, però avui i demà ens quedem en la comunitat treballant.
Així que he estat aprofitant per a treballar i fer alguna passejada pel costat dels aiguamolls per a gaudir de la gran quantitat de fauna, sobretot aus aquàtiques, que es poden veure... això si, ben separat de la vora de l’aigua (almenys 50 metres) per si hi ha algun cocodril que em vulga de sopar...jeje... i això que entre la comunitat i l’aigua hi ha una mena de tanca de fil d’aram de punxes... però encara així l’any passat quan els xiquets van arribar a l’escola es van trobar amb un cocodril, així que sempre has d’anar amb molta prudència. Durant la passejada he pogut veure almenys 5 cocodrils, d’un d’ells us pose la foto, ja sé que no és massa bona, però la càmera no dona per a més...
Fa dos dies vaig poder tornar a pescar i, imprudentment, ens vam col·locar en un lloc no massa segur... però això em va permetre veure un d’aquells animalets que solen eixir en els docus i que no pensava que veuria mai... no sé si us sonen eixos peixets del fang que poden viure tant dins com fora de l’aigua; són uns peixets petits (uns 4-5 cm) que tenen dues petites aletes davanteres que utilitzen com una mena de potes per a desplaçar-se pel fang de la vora de l’aigua... doncs allí on ens vam posar a pescar hi havia un fum d’ells, el que passa és que no em podia apropar tant a la vora de l’aigua per a fer-los una foto degut als cocodrils.
Us penje també una foto d’un dels cartells que hi ha en el menjador de l’escola en els que els diuen als xiquets allò millor per a la seua salut. Són demblants a alguns que també tenim nosaltres, però fixeu-vos en l’apartat de la carn (baix a la dreta “meat”)... hi ha algunes diferències alimentàries amb nosaltres, no?.
Demà o després demà anirem de visita a un jaciment d’art del Kakadu National Park, així que segur que us podré contar noves coses.
Salut!
Aqui podeu veure on estavem pescant... jo soc el de roig.

Per a que vegeu que no us enganye... les petjades els cocodrils alli on estava pescant...


Dues vistes de la comunitat a la vora de l'aiguamoll.

Aquest es el cartell per una alimentacio equilibrada... veieu la carn?
Aquesta es una aguila a sobre d'un termiter...

Aquest es un Jaburu...


En la meua passejada d'aquesta tarde he vist alguns com aquest... el veieu?